Norton Owners Club Flanders Branch
Norton Owners Club Flanders Branch

mogen we weer gaan motorrijden ? – update 27/04/2020

Zopas kregen we van de BFOV een bericht doorgestuurd waarin een gedetailleerder antwoord van Minister François Bellot staat:

Uit de lange persconferentie van vorige vrijdag is gebleken dat de Nationale Veiligheidsraad voorrang gegeven heeft aan de gefaseerde heropstart van de economie en dat er uitbreiding komt van een aantal sportactiviteiten. Er is momenteel geen sprake van een versoepeling van het gebruik van onze oldtimer in de privésfeer, dit wil zeggen dat de maatregelen, in verband met het gebruik van de oldtimer, aangekondigd in ons communiqué van 01.04.2020 van toepassing blijven.
Gelet op het feit dat deze gezondheidscrisis beheerd wordt door de Nationale Veiligheidsraad interpelleerden we onze Federale Minister van Mobiliteit die ons volgend antwoord formuleerde (vrije vertaling vanuit het Frans)

Ik begrijp ten volle het ongeduld van uw leden en hoop dat iedereen nog in een goede gezondheid verkeert en niet getroffen werd door het Coronavirus. De huidige situatie verandert niet op 4 mei, noch op 11 mei, en uw federatie moet bewust zijn van de ernst van deze situatie evenals van de noodzaak om dit progressief aan te pakken.
De vrijetijdsritjes met voertuigen (van gelijk welke aard deze mogen zijn) zijn nog steeds verboden. Er wordt voorrang gegeven aan de levensbelangrijke activiteiten.
We gaan naar een versoepeling maar enkel op basis van de epidemiologische gegevens die zullen waargenomen worden tijdens de komende weken. Van zodra ik een opening zie voor wat de vrijetijdsactiviteiten betreft, zal ik het voorstel aankaarten.
Met vriendelijke groeten
François BELLOT

Wat er zopas op het  VTM-journaal wordt beweerd kun je dus catalogeren onder de term “Fake news”.

Helaas.
P.S. Van de NVA heb ik tot op vandaag niets gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tel://0032-470-822611