Norton Owners Club Flanders Branch
Norton Owners Club Flanders Branch

Mag motorrijden ? MkII

Na het bericht van 20 maart: “Ritje ? Of toch maar niet” vond ik op internet een recenter artikel (van 27 maart) met als titel ” 6 vragen over motorrijden en de nieuwe Corona-regels”. En dat is goed geformuleerd. “Nieuwe” regels want die veranderen om de twee dagen en zijn dan ook nog eens afhankelijk van de persoon aan wie de vraag wordt gesteld. Heel verwarrend zodat op een bepaald ogenblik de politie zélf vroeg om duidelijker regels want ze wisten niet hoe ze ze moesten toepassen. 
Heel verwarrend vooral omdat vaak de logica ontbreekt. Als je met de motor een voetganger voorbijrijdt zal je hem of haar niet besmetten met rondvliegend zweet of hoest- en niesdruppeltjes. Dat doet die fietser of jogger wél maar blijkbaar mág dat…
Als je ‘t mij vraagt (maar dat doen ze niet) zou het eigenlijk heel eenvoudig kunnen door 1 regel als criterium te gebruiken: respecteer de fysieke afstand van 1,5 m. Alles waarbij dit niet kan, of het nu wandelen in groep, kaarten in groep, een kerkdienst bijwonen of met zijn vieren een lift nemen is, moet je vermijden. Geen idee waarom er besmettingsgevaar zou zijn als iemand op zijn eentje gaat zeilen of zijn auto neemt om aan de drukke massa te ontsnappen. Waarom dit verbieden tenzij je je laat leiden door afgunst en regelneverij ?
Maar we hadden het over motorrijden. Tenzij alweer gewijzigd staan hier de Corona-regels:

Motornieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tel://0032-470-822611