Norton Owners Club Flanders Branch
Norton Owners Club Flanders Branch

Bezoek aan Nieuwpoort – 30 maart 2019

Wat is er aangenamer dan de  jaarlijkse ledenvergadering te combineren met een clubuitstap ? Dit jaar aan zee nog wel. Jan K. en Geert B. trakteerden ons op een bezoek aan Nieuwpoort. Afspraak in The Newport Times , het sfeervol café van Bert Gunst, Nieuwpoortse schepen, die ons verwelkomde en daarna ons als gids de hoogtepunten van Nieuwpoort zou toelichten. 
Het café is helemaal ingericht in de sfeer van de eerste wereldoorlog, met tal van authentieke foto’s, prentkaarten en posters uit die tijd. Ook de muziek voert je mee. Aan de muur hangt zelfs  “The Fallen Madonna with the big Boobies” en de bijhorende Knackwurst, die Bert kreeg van het “Allo,allo” – team die hij wist te strikken voor de opening van zijn zaak. Erg romantisch allemaal, maar de periode ’14-’18 was dat allerminst.

Ook zijn auto past in het geheel. 

Op een boogscheut van het café: het oude stadhuis.

 

Sleutelfiguren waren Hendrik Geeraert en Karel Cogge, die een cruciale rol speelden in het onder water zetten van de Ijzervlakte waardoor de opmars van de Duitse bezetter danig in de war werd gestuurd.

Koning Albert I monument (Klik)

Australische mijnwerkers hielpen in Nieuwpoort met het graven van tunnels. Hun nabestaanden brengen hen ook vandaag nog hulde.

Je zou er dorst van krijgen.

Special in Bert’s café: bier gebrouwen ter nagedachtenis van Karel Cogge en Hendrik Geeraert.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tel://0032-470-822611